Naar "de dierentuin van Charles Darwin": GALAPAGOS
Door: ik
Blijf op de hoogte en volg Anne
26 Maart 2010 | Ecuador, Cuenca
Vrijdag de 19e vertrokken we naar Galapagos. De woensdagavond vantevoren gingen we allemaal bij Mollie slapen. We zouden donderdag namelijk al om 5u vertrekken naar Guayaquil. Daar hadden we echter niet veel geslapen maar goed. Om 5u. was het busje bij Mollie's huis. We gingen met een privébus waar precies alle 8 van ons in pasten. Met zo'n bus is veiliger dan met een normale bus, en sneller en we kunnen onderweg stoppen wanneer we wilden. Rond 8u/half 9 kwamen we aan in het hotel waar we in Guayaquil een nachtje zouden blijven slapen. We waren er al zo vroeg zodat we een dagje in de stad konden doorbrengen.
We gingen eerst naar de Malecon. Het was al superheet en dat is echt niet leuk in Guayaquil.
's Middags namen we de rode toeristenbus met 2 verdiepingen. Wij waren de enigen in die bus dus dat werd een feestje. 's Avonds gingen de meesten uit maar ik bleef mooi in het hotel, slapen.
De volgende ochtend moesten we om 7u op het vliegveld zijn. Het was ongeveer een uur en 40 min. vliegen naar het eiland Baltra. In het vliegtuig zat ook een hele groep Maleisiërs. Zij begonnen met velen van ons te praten. De vrouw die naast me zat wou een foto met me maken om aan haar dochter te laten zien. Daarna gaf ze me opeens Maleisisch geld haha. Als ik ooit naar Maleisië ga heb ik vast geld.
Maar goed. Als je dan aankomt op het eiland denk je.. Wat is dit, er is hier niks. Er is namelijk niks te zien daar. Geen huizen, weinig begroeing, alles plat. Maar dan kom je aan bij het water, wat je met een veerbootje over moet steken om bij het andere eiland (Santa Cruz) te komen. Het water was helder blauw, en hier zagen we ook al meteen een zeeleeuw, die lag te rusten op een boei in het water.
Aan de overkant gingen we weer in de bus, op weg naar het hotel. Op dit eiland was wel iets meer te zien maar de vegetatie was ook hier niet zo geweldig.
Het hotel lag in een klein toeristisch dorpje. Het was geen groot hotel maar wel relaxt. Met zwembad, airco en onbeperkt drinkwater. Toen we een beetje uitgerust hadden gingen we naar het Charles Darwin park. Dat is een park voor schildpadden. Hier vertelden ze ons veel over schildpadden en liepen we natuurlijk ook rond om de schildpadden zelf te bewonderen. Er waren wat kleintjes die nog jong waren maar die later uit zouden groeien tot de grote, en er waren ook oude, hele grote. De oudste was al minstens 125 jaar oud. De ouden waren ook wel zo'n meter of anderhalf lang. Dat was wel indrukwekkend. Het leuke was ook dat ze gewend zijn aan dieren, dus ze verstoppen zich niet in hun schild en je kan heel dichtbij komen. In het park hadden ze ook wat leguanen maar die waren minder interessant.
Daarna liepen we weer terug naar het hotel, onderweg al uitkijkend naar souvenirs. We waren trouwens met 17 mensen van AFS. 16 studenten en 1 vrijwilliger. Het waren studenten uit Cuenca en Guayaquil. Het klimaat op de eilanden is erg aangenaam. Het is erg warm maar niet zo vochtig zoals aan de kust. Het was wel te vergelijken met de Oriente.
Zaterdag gingen we ook weer schildpadden kijken, maar nu in het wild. Met laarzen aan moesten we hier rondlopen want het had net geregend dus het was heel modderig. De schildpadden hier waren wat meer schuchter en kropen eerder in hun schild als je dichtbij kwam. Maar goed omdat ze toch niet aan kunnen vallen ofzo kon je wel heel dichtbij komen.
Na een tijdje gingen we naar een tunnel die uitgesleten was door lava. Daar liepen we doorheen. Je zag hier ook de verschillende lagen van de grond en de gestolde lava. Daarna gingen we naar los gemelos (de tweelingen). Dat lijken 2 grote vulkaankraters maar zijn 2 grote gaten. De grond was daar ingestord ofzo.
's Middags na de lunch gingen we naar het strand. Genaamd Tortuga Bay. Hier kon gesurft worden en gezwommen en we hadden een zandkasteel gebouwd. Hier begonnen we allemaal ook goed te verbranden maarja dat hoort erbij he.
's Avonds vroeg naar bed want de volgende dag vertrokken we weer om half 6. We gingen zondag namelijk snorkelen. We gingen met de boot naar het eiland Bartolomé. De reis duurde wel zo'n 4u, vandaar dat we zo vroeg opstonden.
Toen we aankwamen klommen we eerst naar de top van het eiland. Daar had je een heel mooi uitzicht op de baai waar we zouden gaan snorkelen. En op de andere baai waar we niet mochten zwemmen want daar waren soms haaien aan het uitrusten.
Na wat foto's gemaakt te hebben gingen we weer naar de boot om naar de snorkelbaai te gaan.
Het snorkelen daar was erg vet. Curaçao was maar kinderspel vergeleken bij dit haha. Er waren heel veel vissen, grote en kleine en ook gekleurde. Maar niet alleen vissen. Er zwom ook een zeeleeuw rond. En er waren ook grote zeesterren, kleine haaien en hele grote roggen te zien. Het was wel supervermoeiend want het was best diep. Je moest dus de hele tijd blijven zwemmen, 1,5u lang. Maar dat was het wel waard.
De volgende dag wisten we niet zo goed hoe laat we op moesten. We ontbeten in het hotel en daarna gingen we. We gingen weer met de boot, om weer te gaan snorkelen. Maar nu op een ander eiland. We gingen ook met een andere boot, een snellere. Maar dat was niet zo fijn. Er waren golven dus we werden nogal door elkaar geschud telkens als de boot weer op het water klotste.
We gingen naar het eiland Floreana. Hier was wel een stuk meer begroeïng, planten en bomen. We gingen hier even wandelen. Het regende dus het was modderig en we werden dus weer lekker vies. Op dit eiland konden we nog wat meer schildpadden bewonderen. Ook was er de enige zoetwaterbron van de eilanden. En er waren nog overblijfselen van de piraten die daar gewoont hadden. De steen was daar namelijk graniet en was dus makkelijk te breken, te vormen. De piraten hadden dus dingen uitgehakt in de steen. Zoals een ruimte om hun dieren te houden, een huis/grotje en een groot hoofd wat een van de vorige bewoners uit verveling uit de steen had gehakt. Dat was wel vet om te zien.
Nadat we voorzichtig weer afgedaald hadden gingen we met een open busje (chiva) terug naar de boot. We gingen hierme eerst naar de baai waar we zouden gaan snorkelen. Hier gingen we ook lunchen. In deze baai zagen we voor het eerst de beroemde boobies (rotspelikanen), die daar op de rotsen zaten. Ook waren er wat pinguïns en er zwom een zeeleeuw en een zeeschildpad.
Die laatste avond in Galapagos wilde iedereen uitgaan of drinken. Ik hou daar echter niet van en ging dus maar slapen. De volgende ochtend moesten we om 6u op om weer op tijd op het vliegveld te zijn.
Dat was even een lekkere vakantie!
Zie de foto's op http://www.mijnalbum.nl/Album=44RBHH3L
Dat was even een lekkere vakantie!
Zie de foto's op http://www.mijnalbum.nl/Album=44RBHH3L
28 Maart 2010 - 14:56
Papa:
Wauw, wat een avontuur!
Snorkelen, piratengrot, boobies en andere dieren...; om nooit meer te vergeten!!
Fijn, dat je zoveel mooie momenten beleeft. Niet zeeziek geweest op die klotsende golven?
Je foto's zijn ge-wel-dig!!
XXX
30 Maart 2010 - 18:48
Lucas:
Jaja.. tis allemaal wat!
lijkt me inderdaad wel echt vet om te zien, die boobies enzo.. haha
t enige wat wij de komende tijd voor dieren te zien krijgen is een paashaas :P