De laatste 'grote' gebeurtenissen
Door: ik
Blijf op de hoogte en volg Anne
27 Oktober 2009 | Ecuador, Cuenca
27 okt
Ik heb lang niks geschreven dus ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen. Volgens mij weten jullie ondertussen het verhaal van mijn familie al wel maar ik zal het nog een keer vertellen.
Ik ben dus ehm 3 weken geleden ofzo van gezin verandert. Mijn oude gezin had me namelijk 3 keer om geld gevraagd. Een keer om een schuld af te lossen, een keer voor oma die terugkwam uit de VS en een keer voor electriciteit. Het waren grote bedragen en ik heb ze dan ook niks gegeven. Nadat ze de eerstge keer om geld gevraagd hadden ging ik mijn geld even natellen. Het geld dat in mijn nachtkastje lag. Toen dacht ik dat er geld weg was maar ik wist het niet zeker omdat ik niet meer zeker wist hoeveel geld ik had. Ik heb het toen in de gaten gehouden en ik merkte dat ik vaker geld msite. Ik heb alles doorgegeven aan AFS en zij besloten dat ik van gezin moest wisselen. Dat was nog niet zo makkelijk. Het was niet makkelijk om een nieuw gezin te vinden. Dat duurde dus wel een paar weken. En toen opeens kon ik heel onverwacht wisselen.
Het gezin waar ik nu in zit is een grote verbetering. Ik heb hier meer vrijheid, kan meer en tot later uitgaan, ze hebben draadloos internet thuis, het eten is lekkerder en gezonder, enz. Ik heb nu 2 zussen en een broer. De jongste zus wordt in november 19. De vader is niet vaak thuis omdat hij in de Oriente werkt. Hij is civil engineer (hoe zeg je dat in het Nederlands?) en komt alleen in het weekend thuis. Het enige nadeel is dat ik niet meer in het centrum woon maar er ver buiten, aan de rand van de stad.
Ondertussen zit ik ook eindelijk op een andere school. Ja, op Benigno Malo. De school waar ik al vanaf het begin heen wou maar wat niet kon. En toen hadden ze opeens een nieuwe directeur die wel uitwisselingsstudenten wou aannemen. Dit is nu de 3e dag op Benigno Malo omdat ik gisteren ziek was. Deze school is een stuk leuker. Veel minder saai dan Fray Vicente (mijn oude school), geen uniform, eerder uit, dichtbij het centrum, dichterbij huis, meer leerlingen. Alleen krijg ik nu wel bio, scheikunde en natuurkunde. Waar ik uiteraard niks van snap. En pff. Ze hebben hier alleen een uniform nodig voor speciale gelegenheden. De rok is heel kort en ze hebben hoge hakken -.- Hoe kan ik daar ooit op lopen mijn god!
Maar goed, ik kan het uniform nog niet kopen want ik heb geen geld meer. En ik heb ook geen bankpas meer. Die zat namelijk in mijn schooltas en die is gestolen toen ik in het centrum aan het eten was. Verder zat er niet echt iets waardevols in, alleen schoolspullen. Maar het is wel erg irritant.
Que mas? ehm.. Dit weekend beginnen de feesten van Cuenca. Om de onafhankelijkheid van de stad te vieren ofzo. Dat wordt 4 dagen feesten, geweldig... Nou ja we zullen wel zien. In ieder geval wel 2 dagen vrij.
We zijn inmiddels ook met de hele AFS-groep met danslessen begonnen. Salsa, Tango, Bachata, Hiphop, Reggaeton. Je kan zelf kiezen welke je wil leren. Ik doe dus sowieso Salsa, en Bachata en Tango wissel ik af. Als ik Tango tenminste leuk vind, dat zal ik woensdag zien.
O ja jullie mogen best pepernoten opsturen hoor, vind ik niet erg! *hint* Ik zal jullie heel dankbaar zijn haha.
Nou na het weekend zal ik wel weer iets schrijven over de feesten van Cuenca, of eerder als ik me verveel op school. Chauuuuu
28 Oktober 2009 - 15:26
Guus PriPra:
Ja zo maak je van alles mee,maar goed dat je verhuisd bent.Zoveel ervaringen maak jij mee,schrijf ze allemaal op maak foto's leg het in ieder geval goed vast,dan heb je er later nog veel aan.Pas goed op jezelf en de groeten van de fam PriPra -
29 Oktober 2009 - 15:44
Margje:
ik ben benieuwd naar een foto van je nieuwe uniform!!
Die danslessen lijken me helemaal geweldig en dat hoort er in zo'n land natuurlijk helemaal bij!
Ik weet niet of de Sint de weg wel weet in Ecuador! Ha ha