Feesten van Cuenca
Door: ik
Blijf op de hoogte en volg Anne
02 November 2009 | Ecuador, Cuenca
2 nov
Het is nu maandag, de 3e dag van de feesten van Cuenca. We hebben vandaag en morgen dus ook geen school. Tijdens deze feesten zijn er overdag veel markten waar ze veel (vaak handgemaakte) dingen verkopen. Armbanden, oorbellen, hoeden, sjaals en nog veel meer. 's Avonds zijn er veel grote feesten en natuurlijk kan je ook gewoon naar de disco. Veel muziek, dansen en alcohol dus. Vader is nu thuis dus overdag gaan we meestal met het hele gezin weg, naar een markt.
Afgelopen vrijdag gingen we naar de koninginsverkiezingen van de universiteiten in Cuenca. Juany (een nicht) deed daaraan mee. Helaas moesten we allemaal in galakleren en moest ik dus een jurk aan. Die kon ik gelukkig een lenen van Jhoanna of Daniela. In het centrum had ik nog even slippers gekocht die erbij pasten want ik wou niet op hakken.
De verkiezingen waren in een grote zaal in het winkelcentrum. Toen de zaal vol zat kregen we dus eerst de kandidaten te zien in casual, gala en traditionele kleren. Daarna kregen we eten en daarna kwam de uitslag. Juany had helaas niet gewonnen maarja.
En natuurlijk, na de uitslag begon de muziek en ging iedereen dansen. Iedereen behalve ik haha. Ik had ondertussen al 5 jongens afgewezen toen aan het eind van de avond mijn broer en een vriend van Juany me dwongen om te gaan dansen. Toen heb ik dus nog ong. een uurtje gedanst en toen gingen we eindelijk.
Zaterdag gingn we overdag naar een markt, toen eten en 's avonds naar het winkelcentrum want daar zou ook iets te doen zijn. Er was wat muziek maar dat was verder niet zo heel interessant. Ze hadden daar namelijk een castillo (kasteel) van vuurwerk. Dat was leuk en mooi om te zien. Daarna gingen we nog naar een klein podium wat opgezet was in onze wijk of er vlakbij. Daar speelden ze Bachata muziek en iedereen was daar dus aan het dansen. Dat was het voor zaterdag.
Gisteren heb ik overdag niks gedaan en 's avonds ging ik eerst naar een foto expositie van een vriend van Felipe (die ik ook ken) en daarna gingen we Guitar Hero doen bij Felipe thuis. Met Felipe, Siggi, Greta en ik. Greta is een vrijwilligster voor AFS in Guayaquil. Zij is een paar jaar geleden op uitwisseling geweest naar Nederland en kan dus nog wat Nederlands. Dat is wel grappig. Na een paar uur spelen waren we het zat en gingen we het centrum in. Na even rondgelopen te hebben belandden we in een discotheek genaamd Zö. Maar ze draaiden hier alleen electronische muziek en daar vond niemand van ons iets aan. Na een uurtje ofzo waren we dus ook weer weg. Toen hebben we nog even op straat rondgehangen en toen naar huis.
Vandaag uitgeslapen en 's middags gingen we weer naar een andere markt. En naar een schilderijententoonstelling. Vanavond ga ik met Jhoanna en Daniela naar een Tango show. Hopelijk is dat alleen om te kijken haha.
Verder was vandaag een dag waar ik al lang op gewacht had, want vandaag zou Alberto vertrekken. Sommigen van jullie kennen hem als 'mijn hacker', anderen kennen hem waarschijnlijk helemaal niet. Met hem heb ik nu al bijna 2 jaar en 2 maanden een msnrelatie :P. Hij komt uit Peru maar woonde en werkte in Chili. Hij was dus btw geen hacker, hij wist gewoon mijn wachtwoord ;).
Hij is nu dus onderweg naar Ecuador zodat we elkaar kunnen ontmoeten en toch 8 maanden samen kunnen zijn. Hij blijft namelijk net zo lang als ik. Hij gaat nu eerst met de bus naar Peru naar zijn familie en als alles gaat volgens plan komt hij maandag aan in Cuenca. Dan moeten we/hij een appartement en een baan vinden.
Ik hou jullie op de hoogte.
Ondertussen ben ik weer terug van de tango-voorstelling en zo. Het was inderdaad alleen om te kijken. Maar het was een leuke show, uiteraard met veel muziek en dans. Daarna hebben we gegeten bij 'Lekker', een Belgisch restaurant. En daarna hebben we nog even in het centrum rondgelopen en afscheid genomen van Greta, die gaat morgen weer terug naar Guayaquil. En nu ga ik slapen dus daagdaag!
Ik hou jullie op de hoogte.
03 November 2009 - 22:16
Papa:
Hoi Anne,
Leuk verslag: je wordt al een heuse feestneus!! Jurk; galabal; dansen... helemaal Toppie!!
Fijn dat je hele familie je zo actief betrekt in het feestelijke gebeuren in Cuenca.
Doe de groetjes aan je hacker......sorry..:
Appie....eh: Alberto!!
Doei doei....
enne..: blijven schrijven Anne!! -
04 November 2009 - 18:40
Clemens:
een belgies restaurant in Cuenca?! het moet niet gekker worden?!
de daghap is er zeker een pintje met patattekes en een vette klodder mayo, jammie
Nou Anne je swing heb je blijkbaar sinds dit feestweekend wel gevonden en die verandering van familie lijkt mij gezien je verhalen ook een behoorlijke verbetering
Het familieweekend in Weert was trouwens zeer geslaagd te noemen. Mooi huis op een vakantiepark, zwembad op het terrein, sauna in da house, frietje stoofvlees, rikken, bonte avond, puzzeltocht, lawaai tot diep in de nacht, samen eten en lol maken, kortom hartstikke gezellig. Natuurlijk was jouw gemis heel groot maar dat verdriet hebben we gelukkig goed weg kunnen drinken
Groeten uit Emmen en sterkte en alle goeds daaro
Clemens -
05 November 2009 - 20:38
TheovE:
Ola Anne, qué tal?
Aquí algunas palabras de tu profesor de francés del año pasado. Veo que tu vida en Ecuador no siempre es tan facil. Es un país muy diferente de Holanda, claro!
Me parece que a veces hay cosas que no te gustan tanto, pero no olvide que tienes la possibilidad de conocer una cultura muy interessante.
Que tengas mucha suerte -
08 November 2009 - 20:04
Willie En Ina:
Hoi Anne,
We lezen met terugwerkende kracht jouw verslagen. Boeiend! Knap, hoe je het allemaal doet. Jammer van het eerste gezin.
Pluk de dagen die nog komen gaan.
Ina en Willie -
09 November 2009 - 15:49
Aline:
Lieve Anne,
Jij gaat een perfect danseres worden en iedereen jaloers maken!!!
Tango had zo mooi moeten zijn!
Ik lees zo vaak als ik kan jouw verhaaletjes, het is gek, ik heb zo zien om daar ook een keer te gaan. maar goed ik moet nog twee jaren wachten.
kus kus
Aline -
25 November 2009 - 20:28
Iris:
ik neem aan dat ie onder tussen allang gearriveerd is?:P
ciao! -
27 November 2009 - 10:55
Opa Theo:
adembenemend jouw verslag gelezen. Echt spannend. We zijn erg benieuwd en blijven het sprookje volgen. Het lukt je allemaal goed, lezen we. Nog heel veel succes gewenst.
Heel veel groeten van Opa en Marianne. -
23 November 2010 - 19:01
Greta:
Anne lieve Anne alleen maar een kleine ding... ik ben niet een vrijwilligster!!!