Op de helft.. - Reisverslag uit Cuenca, Ecuador van Anne Vos - WaarBenJij.nu Op de helft.. - Reisverslag uit Cuenca, Ecuador van Anne Vos - WaarBenJij.nu

Op de helft..

Door: ik

Blijf op de hoogte en volg Anne

02 Februari 2010 | Ecuador, Cuenca

Tsja, ik ben inmiddels al 5 maanden hier. Dat betekent nog 5 te gaan. Het gaat allemaal zo snel man.

5 januari was de verjaardag van Siggi. Ze hebben hier een leuke traditie. De vrienden van de jarige mogen hem dan namelijk met een riem op de kont slaan. 18 keer in Siggi's geval, omdat hij 18 werd. Best grappig. Maar die houden we er niet in oke? Alleen in Ecuador alstublieft. :P

6 januari was het hier Dia de Los Innocentes. Dat is zoiets als 1 april bij ons. Er was natuurlijk ook weer een optocht.
Ook op school was er vanalles te doen. Veel jongens waren verkleed als vrouw. Met een jurk, hakken, een pruik, een masker en neptieten.
Na de les ging iedereen zich verkleden. Het thema was: Cuenca, un mundo de ... En dat moesten ze zelf invullen. Het ging echter niet om de goede dingen maar de slechte. Drugs- en alcoholverslaafden, corruptie, diefstal, dat soort dingen. Zag er wel grappig uit.
's Avonds was er dus die optocht. We wisten echter niet zeker hoe laat dus ik had om 5u met Conciencia bij school afgesproken. Eerst ging ik Alberto nog ophalen, dus ik was weer eens te laat.
Het was echter nog vroeg voor de desfile, dus we gingen eerst even naar Jesus. Dat is een hippie die bijna elke dag in het centrum van de stad armbandjes zit te maken. Hij lijkt ook echt op Jezus. We hebben een keer met hem zitten praten. Hij wou iets hebben uit de oriente, wat we daar dus voor hem gezocht hadden. Porotillos heet het. Die gingen we dus even brengen. Hij vroeg nog wanneer we willen leren om armbandjes te maken. Dat was namelijk de ruil. Als wij hem porotillos gaven zou hij ons lesgeven haha.
Nou daarna gingen we dus weer terug naar de Av. Solano, maar eerst had ik me nog omgekleed met kleren van Alberto. En met m'n broek onder m'n kont zodat z'n boxer goed zichtbaar was. :P Conciencia had een trui van mij aan en nam mijn rugzak mee, hij had zich verkleed als mij.
We stonden dus in de Solano te wachten op de desfile. Na 1,5u begon hij dan eindelijk. Een optocht van de universiteiten en nog wat meer mensen, ook over verschillende problemen van het land en opvallende gebeurtenissen uit het afgelopen jaar. Zo kwam Michael Jackson weer vol in de aandacht. Het was wel leuk om te zien maar het duurde superlang en het was koud. Na een tijdje ontmoetten we Siggi met z'n vriendin en Pablo met z'n vriendin en gingen we even een rondje lopen. Er was ook een podium waar muziek was en optredens van de groepen die meeliepen in de optocht. Daarna weer naar huis.

Dat weekend hadden we een paseo (uitstapje?) met AFS. Dat dachten we tenminste. Toen we allemaal bij het AFS-kantoor waren waar we moesten verzamelen, moesten we nog 1 of 1,5u wachten op meer vrijwilligers. Toen we dan eindelijk gingen werd ons verteld waar we nou eigenlijk heengingen. We gingen naar een verrassingsfeest voor Katia. Zij hebben een huis wat nog niet af lijkt, even buiten Cuenca, in San Joaquin. Daar was het feest. Daar hadden we dus gegeten en gedronken, gekaart en gekletst. In 3 talen: Spaans, Engels, en Duits. Er waren veel mensen die Duits spraken. Kan ik dat ook weer even oefenen.

Verder zijn ze bij ons op school al volop aan het carnavallen. Dat krijg je als je op Benigno Malo zit he. Hier met carnaval gaan ze zich niet verkleden enzo maar ze gooien hier met water. Ook op school zijn ze waterballonnen aan het gooien, en uit school gooien ze wel eens iemand in de fontein. Niet alleen op school zijn ze aan het carnavallen. Veel jongeren gaan ook in de auto rondrijden en zo onschuldige mensen op straat bekogelen met waterballonnen. Zolang het water is is het niet zo erg maar blijkbaar gooien ze ook wel eens met ijsballonnen. Hopelijk kan ik die vermijden :P

Ik dacht er al een tijdje over om een piercing te nemen. Ik ging dus met Alberto naar de Gran Pasaje (een soort Galerij maar kleiner) om te vragen hoe duur dat is en om te kijken of het daar een beetje hygiënisch is.
Een vriend van Jesus was er ook, hij liet een wenkbrauwpiercing zetten.
Een piercing laten zetten kostte $8,-. We wisten dus genoeg en gingen weer. Toen dacht ik.. waarom zou ik hem nu eigenlijk niet laten zetten? Toen gingen we dus weer terug. Ze maakten m'n lip droog, ontsmetten hem en deden er volgens mij ook een beetje verdovingscreme op (wat ik daarna nog op m'n tong voelde waardoor ik niet zo goed kon praten aan het begin haha). Daarna stak hij er een grote pin doorheen en met behulp daarvan deed hij de piercing erin volgens mij. Al kon ik dat uiteraard niet zien. Nu heb ik dus sinds 2 weken een zilveren knopje in m'n lip. Vet he!

Verder hadden we de mid-stay orientatie van AFS in Salcedo. We vertrokken al om 6:40 's ochtends, want de reis (per bus) zou wel ong. 8u duren. De busreis was opzich wel relaxt. Rond 2u/half 3 kwamen we aan in Salcedo. Gelukkig was Mollie bij ons en wist zij de weg want wij hadden geen idee en er was niemand van AFS. Wij waren de eersten. We gingen eerst naar het hotel. Daar werden we al verwacht door het personeel. Nadat we de spullen op onze kamers gezet hadden gingen we een ijsje eten. Dat is namelijk het enige waar Salcedo om beroemd is. Al kan je die ijsjes ook gewoon in Cuenca kopen. Daarna was er nog steeds niemand van AFS dus gingen we pizza eten. Om 5u. ong. kwamen de mensen uit Guayaquil aan. En ook zij hadden geen vrijwilliger bij zich. Toen heb ik even een rondje gelopen in het dorp met Armando (België), Sandra (Zwitserland) en Carolina (Finland). En we vonden de markt, waar ze heel veel fruit verkochten. Daar gingen we dus fruit kopen, en daarna terug voor het eten. 's Avonds hebben we een beetje rondgehangen in het hotel. De meesten gingen drinken. Ik niet, dat kon niet voor m'n piercing. Tot 1u/half 2 ben ik op gebleven, want toen kwamen eindelijk Piñas en Machala aan. Zij hadden wel een vrijwilliger bij zich. Eentje. Ik had hun dus even begroet en toen ging ik slapen.
De volgende dag was het moeilijk opstaan, maar we moesten gaan ontbijten. Daarna was het weer net als de vorige dag, vrije tijd. Niemand wist wat we nou moesten doen. We gingen dus nog maar een ijsje eten en in de zon in het park zitten. 's Middags kregen we dan eindelijk een presentatie van de enige vrijwilliger die er was. Hij zei ook al dat het zo slecht georganiseerd was enzo. 's Middags kwamen er nog 2 vrijwilligers. We kregen toen dus een presentatie en meer info over o.a. de Galapagos-reis.
Zaterdagavond was ong. hetzelfde als vrijdagavond. Iedereen ging drinken, en iemand had marihuana bij dus dat werd ook gerookt. Ik ging slapen rond 1u/half 2. De volgende dag was hetzelfde. Doen wat je zelf wil. Om half 12 gingen we dan naar Latacunga zodat we op tijd zouden zijn voor onze bus die om 12:10 zou vertrekken. Echt een stomme orientatie was dat.

Ook ben ik nog met Siggi, Karen en Alberto naar Yunguilla geweest. Dat is een soort gemeente denk ik. Het ligt lgaer dan Cuenca dus het is daar ook warmer. Helaas scheen de zon niet zo vaak maar toch was ik helemaal verbrand. We gingen naar een hosteria met zwembaden en glijbanen. Maar het water in het zwembad was best vies dus daar waren we maar 1x in geweest.
Toen we terug wilden moesten we op de bus naar Cuenca wachten. We wisten echter niet hoe laat die zou komen. We gingen dus vast een stukje vooruit naar het dichtsbijzijnde dorpje. Liftend. Dat is hier zeker relaxt. Er zijn hier superveel auto's met zo'n laadbak achter. Hier is het niet verboden om daar mensen in te vervoeren. Mensen hier nemen een lifter dus veel sneller mee. In dat dorpje namen we de bus.

Afgelopen zaterdag gingen we met AFS naar het nationaal park Cajas. Dat is een park wat hoger ligt dan Cuenca, het is daar dus erg koud. Er zijn meer dan 250 meren ofzo, het is dus ook erg groot. Wij gingen alleen naar het eerste meer, wat ook al erg mooi was. Zie foto's op www.myalbum.com. Dat was erg gezellig. Ook daar was ik weer verbrand. haha.

Ondertussen zitten Alberto en ik allebei in geldnood omdat hij nog geen werk heeft. Hij voor eten en de huur van z'n kamer, ik voor de reis naar Galapagos en misschien Peru. Als jullie kunnen/willen helpen mogen jullie gerust wat geld sturen naar mijn rekeningnummer ;) Vraag die dan even aan mij of aan ons pap/mam ;) Bedankt he! :P
Chaoooo

• 02 Februari 2010 - 19:11

Lucas:

"En iemand had marihuana bij dus dat werd ook gerookt."?

Had je net zo goed gewoon in Nederland kunnen blijven! :P

Stonede garnaal ;)

• 03 Februari 2010 - 13:06

Margje:

Ja, Anne, time fly's when you're having fun! Al weer op de helft van je trip. Wij telen de maanden af, maar voor jou zal dat anders zijn. Ik lees wel dat je allemaal geweldig leuke dingen mee maakt daar. Super!! Geniet van iedere dag!

• 03 Februari 2010 - 19:22

Guus:

Nou al halverwege .Ik denk dat jij die 5 maanden daarwel doorkomt, zo tehoren voel jij je daar wel thuis.Wij hebben hier over een dag of tien carnaval, misschien ga ik naar de optocht in Geffen wel kijken.Doe Alberto de groeten en ik hoop nog meer verslagen van je telezen

Groeten fam PriPra